Wij waren op TV!


LOGO DMD

Groenprojecten Zoetermeer B.V.

Uw kantoor- en interieurbeplanting specialist!

 

 

Beplanting is erg functioneel in ieder gebouw. Het zorgt voor aankleding en sfeer, maar heeft ook wetenschappelijk bewezen een positief effect op zowel de arbeidsproductiviteit als de gezondheid van uw medewerkers. Planten vangen fijnstof van bijvoorbeeld printers af en zuiveren de lucht in ruimtes. 
 
Advisering
Het aanschaffen en verzorgen van kantoor- en interieurbeplanting is niet eenvoudig. Wij kunnen u daarbij adviseren en eventueel volledig ontzorgen. Aan de hand van uw behoefte kunnen wij uw groenwensen op een deskundige manier vertalen in een voor u speciaal opgesteld groenplan, waarmee dan bovenstaande voordelen zo efficient mogenlijk kunnen worden bereikt.
 
Deskundig groenplan
Bij het gezamelijk opstellen van een groenplan houden wij rekening met belangrijke factoren, zoals: uw wens qua beplanting, de functie die het moet gaan bekleden, licht, locatie, temperatuur, veiligheid en de eventuele verzorging. Op deze wijze kunnen wij dan een gedegen en op maat gemaakt plan aanleveren. 
 
Duurzaam en gezond
In verblijven waar de juiste verhouding kantoor- of interieurbeplanting aanwezig is, heerst een optimaal en gezond klimaat. In verblijven waar dat niet zo is, hangt vaak een droge lucht en hebben mensen last van branderige ogen. Bij deze bedrijven komt er dan ook meer ziekteverzuim voor. In plaats van speciale en dure installaties kunt u dus ook kantoor- en interieurbeplanting overwegen als alternatief. Op deze manier wordt de luchtkwaliteit in uw verblijf of bedrijf op een duurzame en groene manier verbeterd.
 

Bent u geïnteresseerd of wilt u ook uw verblijf of kantoor groener maken? Wij adviseren en begeleiden u graag!

Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Voor alle Groene Wanden kunt u links of hieronder een keuze maken.

 

Living wall

 

Livepicture

 

Moss art

 

LiveDivider, de groene roomdivider

LiveDivider is een roomdivider in een strak design die aan beide zijden is voorzien van planten. Ideaal om een ruimte (flexibel) in te delen en op decoratieve wijze sfeer én privacy te creëeren. De beplanting van de LiveDivider absorbeert het omgevingsgeluid en levert zo een verbetering van de akoestiek in de ruimte.

Meer privacy én meer groen!

LiveDivider bestaat uit een strak metalen frame op een stevige vaste voet. In het frame is aan iedere zijde ruimte voor zes cassettes met beplanting, 12 cassettes in totaal. Dankzij de verwisselbare plantcassettes kan de beplanting gemakkelijk en snel worden aangepast per seizoen of speciale gelegenheid. In het frame is een watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken worden voorzien van water. LiveDivider werkt zonder stroom of batterijen.

Voordelen van LiveDivider

 • Verwisselbare cassettes
 • Draagt bij aan gezond leef- en werkklimaat
 • Geïntegreerd watergeefsysteem
 • Geen pomp of elektriciteit nodig
 • Watervoorraad voor ca. 4-6 weken
 • Bevordert de privacy
 • Goed voor de akoestiek in de ruimte
 • Vrijstaand

Technisch

 • Afmetingen (bxhxd): 112 x 180 x 15 cm
 • Kleuren: LiveDivider is standaard leverbaar in wit en zilvergrijs, maar desgewenst in elke andere kleur.
 • Gewicht (leeg): 128 kg
 • Inhoud (liter): 77 ltr

 

LivePanel, een duurzame plantenwand

Met inzet van jarenlange ervaring in groen is een uniek systeem ontwikkeld voor groene wanden voor zowel binnen als buiten. LivePanel is een innovatief product op gebied van verticaal groen. Ideaal toepasbaar in ruimtes waar wordt gezocht naar een ruimtebesparende oplossing, LivePanel maakt van iedere wand een esthetische eyecatcher. De zogeheten ‘levende wanden’ nemen enorm in populariteit toe, mede door de bewezen positieve effecten van het gebruik van planten in woon-, werk- en leeromgeving.

LivePanel brengt uw wanden tot leven

LivePanel is een warme en levendige toevoeging aan zijn omgeving. De basis van dit groene wandsysteem bestaat uit gootprofielen voorzien van een waterreservoir, welke tegen de wand worden bevestigd. De verwisselbare plantcassettes zijn voorzien van ‘cups’ waarin beplanting wordt geplaatst. Deze cassettes worden in het gootprofiel bevestigd zodat de beplanting door middel van capillaire werking worden voorzien van water en voeding. LivePanel is te installeren op zowel nieuwe als bestaande wanden. Door te variëren met formaat en beplanting is LivePanel naar eigen smaak en wensen samen te stellen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voordelen LivePanel

 • Flexibel systeem voor binnen en buiten
 • Creatieve vrijheid in ontwerp en plantenkeuze
 • Eenvoudige uitwisseling van plantcassettes
 • Gezond (binnen)klimaat door O²-productie en fijnstofbinding
 • Eenvoudige installatie, snelle montage van de groene wand
 • Temperatuur- en geluidsisolerend
 • Gering watergebruik, milieuvriendelijk
 • Weinig onderhoud
 • Recyclebaar

 

LivePicture, levend schilderij met echte planten

In LivePicture komen innovatie, design en groen op een bijzondere wijze samen. In de lijst is een geïntegreerd watergeefsysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten voor vier tot zes weken van water worden voorzien. Door de innovatieve, gepatenteerde constructie is er geen stroom nodig. LivePicture is snel en eenvoudig aan iedere wand te bevestigen met slechts enkele schroeven.

Natuurlijk groen in een modern jasje

Planten leveren een belangrijke bijdrage aan het binnenklimaat, onder meer door zuurstofproductie en luchtzuiverende eigenschappen. Daarnaast hebben planten een positieve invloed op de relatieve luchtvochtigheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat iedereen die langer dan vier uur per dag in een ruimte aanwezig is, zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is als er planten aanwezig zijn.

Voordelen van LivePicture

 • Verbetert leef- en werkklimaat
 • Sfeerverhogend
 • Waterreservoir voor 4-6 weken
 • Eenvoudige montage
 • Heeft een rustgevend effect
 • Aan te passen aan seizoenen of speciale gelegenheden

Praktisch

LivePicture is een stijlvolle en ruimtebesparende oplossing om planten in ieder interieur op te nemen. Ruimtes waar bijvoorbeeld geen plek is voor plantenbakken, lenen zich uitstekend voor het ophangen van een LivePicture. Bovendien heeft LivePicture een minimale onderhoudsbehoefte. De hardware is getest bij een temperatuur tussen 0 – 40˚C. LivePicture is leverbaar in de kleuren wit, zilvergrijs en antraciet. Beplanting in het schilderij is geheel naar wens samen te stellen. Wilt u een logo op de LivePicture? Ook dat is mogelijk, neemt u hier contact voor op om de mogelijkheden te bespreken. 

Formaten LivePicture

LivePicture is leverbaar in vijf verschillende formaten. Het formaat verwijst naar het aantal plantcassettes die de lijst bevat, variërend van een LivePicture 1 met een plantcassette tot het grootse model uit de serie, de LivePicture XL met in totaal 6 plantcassettes.

Product Afmeting (BxHxD)
LivePicture 1 72 x 72 x 7cm
LivePicture 2 112 x 72 x 7 cm
LivePicture 3 152 x 72 x 7 cm
LivePicture 4 192 x 72 x 7 cm
LivePicture XL 112 x 170 x 7 cm

Beschikbare kleuren

LivePicture is beschikbaar in drie verschillende standaard kleuren. Overige (RAL)kleuren en personalisatie met eigen logo, design of foto zijn op aanvraag mogelijk. Bekijk het assortiment plantenmixen die in een kant en klare voorgekweekte, volledig volgroeide plantcassettes geleverd kunnen worden.

 

 

Moss art, wat is Moss art?

Dit zijn wanden die gemaakt kunnen worden van verschillende soorten mos. De mossoorten die hiervoor gebruikt worden zijn : • rendiermos • platmos • bolmos Dit mos is geïmpregneerd waardoor het elastisch en groen blijft.

Een moswand van rendiermos. 

Rendiermossen zijn struikvormig, groen-grijs gekleurd en hebben holle mergloze vertakkingen. Rendiermos lijkt op een plant, maar het organisme bestaat uit een schimmel en een alg (groenwier). Het gebruikte korstmos groeit in Noorwegen, in een natuurgebied van ruim 3200 km2. wordt het mos onder staatstoezicht geoogst. Er wordt geen schade toegebracht aan, of sporen nagelaten in de natuur. Ook bij de verdere bewerking komen geen schadelijke middelen te pas. Het mos groeit na het oogsten weer aan. Het mos dat op de wanden, panelen en andere creaties wordt gebruikt, is circa 30 tot 50 mm hoog en heeft een leeftijd van tenminste 5 jaar.

Een moswand van platmos of bolmos

Dit zijn de bekende mossen, die groeien in de duinen. Je hebt ze vast al eens gezien. Ons platmos en bolmos komt uit Frankrijk en wordt op dezelfde manier behandeld als het rendiermos. 

Al onze moswanden zijn onderhoudsvriendelijk. Het mos wordt na het oogsten bewerkt met glycerine, waardoor het blijvend zacht, elastisch, vuilafstotend en brandvertragend is. Bij een zeer lage luchtvochtigheid (lager dan 30%) kan het mos iets uitdrogen, waardoor de elastische werking vermindert, en het mos wat kwetsbaarder wordt. Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt, herstelt de elasticiteit zich.

Voordelen van een moswand:

• een moswand is geïmpregneerd, blijft daardoor zacht en heeft geen water nodig

• een moswand levert betere akoestiek in een ruimte op

• het mos is verkrijgbaar is verschillende kleuren, zo creëren we de moswand die het best in jouw interieur past

• een moswand heeft een warme, natuurlijke uitstraling